Zagreb, S. srpnja 2019.
Općina Zlatar Bistrica
Žarko M1hollć, načelnik
Vladimira Nazora 56
49247 Zlatar Bistrica

Poštovani gospodine Miholić,

Institut za javne financije predstavio je 3. srpnja 2019. rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina. Istraživanjem je obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj. Istraživanjem se željelo utvrditi količinu i pravovremenost objavljenih dokumenata, te kvalitetu službenih internetskih stranica lokalnih jedinica.

Otvorenost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenim internetskim stranicama lokalnih jedinica u razdoblju od studenog 2018. do ožujka 2019., a to su: godišnje izvršenje proraču na za 2017.; polugodišnje izvršenje proračuna za 2018.; prijedlog proračuna za 2019.; izglasani proračun za 2019. i proračun za građane za 2019. Budući da se promatrala dostupnost pet p roračunski h dokumenata, razina otvorenosti može se kretati od O do S.

Kako je Vaša Općina osvojila maksimalan broj bodova, u ime Instituta za javne financije čestitam Vam na osvojenom priznanju za transparentnost općinskog proračuna.

Detaljna analiza i metodologija istraživanja objavljena je u newsletteru „Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: st udeni 2018. – ožujak 2019.”, a rezultati su dostupni i putem interaktivne karte koja se nalazi na web stranici: www.ijf.hr/transparentnost.

S poštovanjem,
Katarina Ott, ravnateljica Instituta

Comments are closed.