Dana 17.05.2019. godine Načelnik općine Žarko Miholić održao je sastanak sa izvođačem radova i stručnim nadzorom u projektu dogradnje i opremanja dječjeg vrtića u Zlatar Bistrici.

 Izvođač radova TISA-GRADNJA d.o.o. iz Zlatar Bistrice i stručni nadzor JAM-ING d.o.o. iz Zlatara uvedeni su u posao izvođenja građevinskih radova na dogradnji dječjeg vrtića u Zlatar Bistrici.

Projekt dogradnje dječjeg vrtića sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europske unije kroz Mjeru 07 ”Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” Podmjeru 7.4. ”Ulaganje i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, tip operacije 7.4.1. ”Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”  iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014-2020.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi ukupno 2.752.022,54 kn, dok vrijednost nabave opreme iznosi još 154.205,00 kn, od čega Europska unija sufinancira do 2.518.903,68 kn bespovratnim sredstvima. Preostala sredstva podmirit će se iz Proračuna Općine Zlatar Bistrica.

Rok završetka radova i opremanja dječjeg vrtića je u kolovozu 2020. godine.

Ovim putem, obavještavamo sve korisnike dječjeg vrtića da će biti poduzete maksimalne mjere zaštite gradilišta i onemogućen pristup djeci i neovlaštenim osobama, da će se ulaz u vrtić osigurati kroz sporedne ulaze s obzirom da je glavni ulaz u rekonstrukciji te Vas molimo za razumijevanje i strpljenje tijekom izvođenja radova.

 

 

Comments are closed.