Europska bronca za Zlatarbistričke mažoretkinje

Zlatarbistričke mažoretkinje vratile su se s XVI. MWF Europskog prvenstva mažoretkinja koje se održavalo u Domu sportova u Zagrebu od 04.07 do 07.07.2019. Kroz četiri dana natjecanja otplesano je preko 700 koreografija, a na samom natjecanju sudjelovalo je preko 3000 mažoretkinja iz Europe. Naše mažoretkinje sudjelovale su s 33 članice u uzrastima kadeta, juniora i seniora, a natjecale su se sa 17 koreografija.
Mažoretkinje su svojim sjajnim izvedbama ostvarile do sad najbolje rezultate za svoj tim. U kategorijama duo pom-pon kadeti, mini mix kadeti i defile pom-pon kadeti osvojile su brončanu medalju i titulu europskih II. viceprvakinja!
Uz to, u kategorijama solo štap kadeti (Lana Dlesk), defile pom-pon seniori i velika formacija mix juniori osvojile su sjajno 4.mjesto. 5.mjesto osvojile su juniorke mini pom-pon koreografijom i kadeti sa duom štap, a sjajno 6.mjesto u konkurenciji od 22 tima osvojila je Lana Dlesk sa solom pom-pon u kadetskom uzrastu. I u ostalim kategorijama mažoretkinje su ostvarile sjajne rezultate, te u gotovo svim kategorijama u kojima su se natjecale ostvarile najbolje rezultate hrvatskih timova, a u čak 9 kategorija plasman u top 6 timova!

Rezultati po kategorijama:
Solo štap kadeti 4.mjesto
Duo štap kadeti 5.mjesto
Mini štap kadeti 9 .mjesto
Solo pom pon juniori 12 .mjesto
Duo pom pon juniori 15 .mjesto
Mini pom pon juniori 5 .mjesto
Solo pom pon kadeti 6 .mjesto
Duo pom pon kadeti 3 .mjesto
Solo twirling juniori 10 .mjesto
Mini mix kadeti 3. mjesto
Mini mix juniori 10 .mjesto
Mini mix seniori 7 .mjesto
Defile pom pon kadeti 3 .mjesto
Defile pom pon seniori 4 .mjesto
Mini pom pon seniori 7 .mjesto
Velika formacija mix juniori 4 .mjesto
Velika formacija pom pon juniori 9.mjesto

Trenerice Mirela Horvatić i Laura Čehulić izuzetno su ponosne na sve izvedbe djevojaka i ostvarene rezultate. Mažoretkinje zahvaljuju Općini Zlatar Bistrica na potpori oko realizacije Europskog prvenstva. Posebno zahvaljuju svim roditeljima, prijateljima i ostalim navijačima na podršci tijekom četiri dana natjecanja, ali i u svim pripremama prije natjecanja kako bi se naše mažoretkinje pokazale u najboljem izdanju.

Comments are closed.