IGROM DO ZDRAVLJA…

Tijekom mjeseca siječnja, u Dječjem vrtiću „Zlatni dani“ u svim odgojnim skupinama provodile su se aktivnosti vezane uz zdravlje i očuvanje zdravlja.

Budući da je sezona gripe bila u tijeku, kao i razne viroze, u skupinama su formirani centri liječnika u kojima su djeca kroz igru učila ali i proširivala svoja znanja o zdravlju – njegovo očuvanje i jačanje kroz pravilnu prehranu, svakodnevnu tjelovježbu,  boravak na zraku, usvajanje higijenskih navika (pravilno pranje ruku, stavljanje ruke na usta kod kašljanja, samostalno korištenje maramica…)

Centar liječnika obogatili smo pedagoški neoblikovanim materijalom koje smo sakupili u suradnji s roditeljima djece (prazne kutijice i bočice od lijekova, „šprice“, kirurške rukavice, zavoje…)

Većina djece zna važnost poziva na broj 112, a ukazali smo i na suradnju – pomoć Crvenog križa u nekim situacijama – poplave, potresi, požari, prometne nesreće i sl.

Tako nas je u srijedu, 31.01.2018. godine posjetila Marija Soltić, med. sestra,  inače volonterka Gradskog društva Crvenog križa Zlatar i na djeci primjeren način prezentirala svoj rad u Crvenom križu.

U zajedničkom druženju s djecom, kroz igru, pokazala je djeci kako se mjeri tlak, čemu služi infuzija, zavoji, aparatić za pregled ušiju, što sve ima u „crvenoj torbi“, a djeca su s oduševljenjem glumila „liječnike“, medicinske sestre, ali i pacijente.

Ovim putem zahvaljujemo sestri Mariji i GDCK Zlatar i nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji.

 

                             

 

 

Comments are closed.