Obilježavanje Dječjeg tjedna 2019.

DND Zlatar Bistrica započelo je s aktivnostima obilježavanja Dječjeg tjedna koji se ove godine održava od 07.10.- 13.10.2019.Započeli smo s aktivnostima u DV ” Zlatni dani”  pisanim porukama djece odraslima, a na prostoru parkinga vrtića drzeći se za ruke djeca su formirala oblik srca i crtezima poslala poruku” Ljubav djeci prije svega!”

U nastavku tjedna očekuju nas razne aktivnosti djece OŠ ” Zlatar Bistrica” i DV ” Zlatni dani”.

 

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

U nastavku obilježavanja Dječjeg tjedna za djecu i s djecom provedene su razne aktivnosti.

Učenici OŠ Zlatar Bistrica prošli su Konvenciju o pravima djeteta i odigrali UNICEF-ovu edukativnu igru o pravima djeteta”Čovječe, ispravi se”,  a nakon toga pisali su poruke odraslima koje su izložene u prostoru škole.

Održane su likovne radionice s djecom, izrada bedževa s imenom DND Zlatar Bistrica i bojanje klupa i stola u dvorištu vrtića. Djeca starije vrtićke skupine ” Vrapčići” posjetila su čitaonicu. Upoznali su se s prostorom i knjigama, a održana je i pričaona za djecu. Na dvorištu vrtića djeci su pripremljene sportske igre u kojima su neki sudjelovali, a neki navijali….

Za učenike od 1- 4 razreda OŠ organizirana je izvedba Mjuzikla Alice u zemlji Bajke na dlanu.

Za kraj upriličena su dva prijema kod načelnika Općine, Žarka Miholića.

U posjet su došla djeca starije vrtićke skupine “Vrapčići” dječjeg vrtića “Zlatni dani” koja su se upoznala s prostorom gdje Načelnik radi i podijelila s njim svoje stavove i razmišljanja što bi za djecu trebalo napraviti  da bi njihova igra i odrastanje bilo bolje.

Nakon djece mlađeg uzrasta načelnika su posjetile predstavnice Zlatarbistričkih mažoretkinja sudionica Internacionalnog Grand Prix natjecanja u St. Petersburgu. S Načelnikom su podijelile svoje dojmove s natjecanja gdje su ostvarile odlične rezultate, a sa sobom su donijele medalje i priznanja.

Provedbu aktivnosti obilježavanja Dječjeg tjedna sufinancira Općina Zlatar Bistrica.

Comments are closed.