Fašničko vrijeme uvijek donosi radost među velike i male. Svima nam je poznato kako smo se kao mali oblačili u kostime te maskirani obilazili mjesto u kojem živimo. Domaćini bi nas najčešće darovali krafnama i raznim slatkišima.

U petak 17. veljače 2023. godine održan je tradicionalni 21. Zlatarbistrički školski fašnik. Maskirali smo se, jeli smo krafne i veselili se. Tradicionalno od prvoga do osmoga razreda učenici i učitelji naše škole maskiraju se i postaju sve što im mašta poželi. Kako bi maske bile što kreativnije pomažu i roditelji, bake, djedovi, tete… ma gotovo svi! Učitelji i učenici sudjelovali su u veseloj fašničkoj povorci i prošetali do sportske dvorane na prigodnu priredbu.

Kao i svake godine, izradili su maštovite maske i dobro uvježbali svoje nastupe. Voditeljice programa bile su učenice 8. razreda, a na pozornici su se redale razredne skupine s kreativnim maskama – mažoretkinje i mažoretani, rokeri, kauboji i Indijanci, doktori, mljekarice i mužikaši, nogometaši i navijačice, neandertalci, učitelji, karate borci, zagorski svati i štrumpfovi. Učenici su nakratko zaboravili na školske brige te su pjesmom i plesom zabavili prepunu sportsku dvoranu. Program je trajao sat vremena, a to kratko vrijeme bilo je dovoljno kako bismo uživali u njihovim kreativnim izvedbama

Izvor teksta: Osnovna škola Zlatar Bistrica