I ove godine Općina Zlatar Bistrica nastavlja dobru suradnju s našom Policijskom postajom Zlatar Bistrica te smo nakon dvije godine ponovno zajedničkim snagama okupili djecu s našeg područja i organizirali 3. izložbu dječjih radova u našoj školskoj sportskoj dvorani na temu SIGURNO U PROMETU u koju se sa zadovoljstvom uključila i Krapinsko-zagorska županija.

Dodatno, ove godine suradnja se proširila i na područje Policijske postaje Donja Stubica koja se također uključila kao treći suorganizator događanja te smo za ovaj prekrasan događaj okupili škole i vrtiće s područja 13 općina i gradova s područja nadležnosti obje Policijske postaje.

Namjera nam je  podizanje svijesti na nužnost poštivanja prometnih propisa posebice vezano za zaštitu djece kao najranjivije skupine u prometu, kako bismo nastavili svijetle rezultate s područja nadležnosti PP Zlatar Bistrica ostvarene u 2023. godini gdje nije bilo ni jedne smrtno stradale osobe u prometu.

Na izložbu koja će se održati u ponedjeljak 05.02.2024. godine u Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Zlatar Bistrica, su pozvani predstavnici Krapinsko-zagorske županije, rukovoditelji Policijske uprave Krapinsko-zagorske županije, svi čelnici lokalnih jedinica s čijih područja gravitiraju škole i vrtići, predstavnici škola i dječjih vrtića, predstavnici auto škola, predstavnici Hrvatskih i Županijskih cesta, djeca koja su izradila radove i ostali posjetitelji te očekujemo preko 400 posjetitelja s kojima ćemo podijeliti dječju radost i umjetnost.

Nagrade za najbolji rad dodjeljivat će se na temelju ocjene komisije i to u dvije kategorije, odnosno u kategoriji osnovne škole i kategoriji dječjeg vrtića.  Za najbolja tri rada u svakoj kategoriji pripremljene su i vrijedne nagrade pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, a i Općina Zlatar Bistrica pripremila je prigodne pakete.