Dan Općine Zlatar Bistrica obilježava se 22.04.2024. godine i proslavio se svečano u Domu kulture u Zlatar Bistrici uz održanu Svečanu sjednica Općinskog vijeća Općine Zlatar Bistrica.

Svečanost su uz vijećnike Općinskog vijeća uveličali i gosti: Izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede g. Zdravko Tušek, gradonačelnice i gradonačelnici, načelnice i načelnici susjednih i prijateljskih gradova i općina, predstavnici ustanova, zlatarbistrički gospodarstvenici, vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnici, predstavnici udruga s područja općine Zlatar Bistrica i drugi uvaženi gosti.

Na samom početku, sjednicu je otvorila Predsjednica Općinskog vijeća Nataša Krajačić, nakon čega su se prigodnim riječima prisutnima obratili i općinska načelnica Vesna Mikulec, gradonačelnica grada Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek, Državni tajnik Zdravko Tušek i župan Željko Kolar.

Sve prisutne svojim su nastupom razveselili mališani Dječjeg vrtića ZLATNI DANI, Zlatarbistričke mažoretkinje i djevojačka vokalna skupina KUEU-e KAJ,  a prikazan je i promotivni film o Zlatar Bistrici. Na kraju podijeljena su priznanja Općine Zlatar Bistrica.

Plaketu Općine Zlatar Bistrica za iznimni doprinos u sportu, društvu i promoviranju Općine Zlatar Bistrica dobile su sestre koje u svakom smislu ‘nose’ Zlatarbistričke mažoretkinje, promoviraju zdrav na čin života, disciplinu i druženje: Laura, Marcela i Marinela Čehulić.  Također, Plaketu Općine Zlatar Bistrica za iznimni doprinos u sportu, društvu i promoviranju Općine Zlatar Bistrica dobila je i Mirela Pribolšan. Za 100 puta dobrovoljno darovanu krv počevši od svoje 18. godine te nastavljajući dobru praksu četiri puta godišnje puna tri desetljeća plaketu Općine Zlatar Bistrica dobio je  Siniša Klancir. Plaketu za dugogodišnji doprinos i unaprjeđenje djelatnosti vatrogastva dobio je čovjek koji je za života unio više od 40 godina nesebičnog rada te  na svojim ramenima nosio dva predsjednička mandata te priznanje počasnog predsjednika DVD-a – Vlado Lugarić, a u njegovo ime Plaketu primila je njegova supruga Višnja Lugarić. Za dugogodišnji doprinos u području zaštite okoliša, za prenošenje znanja i dobre prakse, ljubavi prema prirodi i usvajanje životnih navika  koje će očuvati ovaj naš planet za buduće naraštaje, Plaketu Općine Zlatar Bistrica dobila je Osnovna škola Zlatar Bistrica i Dječji vrtić ZLATNI DANI Zlatar Bistrica.  Plaketu za dugogodišnji doprinos kulturnom i društvenom životu zajednice, za aktivno uključivanje u sve manifestacije u Zlatar Bistrici te spremnost za suradnju dobila je Udruga umirovljenika Općine Zlatar Bistrica. Plaketu za dugotrajan humanitarni rad s kojim je započela još 1987. godine te je od tada aktivna članica brojnih humanitarnih aktivnosti, od članstva u županijskom interventnom timu Crvenog križa za katastrofe i izvanredne situacije, organizirala rad i pomoć usluge Crvenog križa, Utemeljiteljica Kluba liječenih alkoholičara, darivateljica krvi, organizatorica pomoći volontera u potresom razrušenom području, poplavljenim područjima, pomoći migrantima, predavač za Službu traženja i sprječavanja trgovanja ljudima te mnoge druge dobrotvorne i humanitarne aktivnosti dobila je Vesna Pavleković.

Nagrada Općine Zlatar Bistrica dodijeljena je:

  • za dugogodišnji doprinos u društvenom životu zajednice, čovjeku koji je svoj radni i životni vijek ispunio pozitivnim stavom i angažmanom u aktivnostima i poslovima ne samo Općine Zlatar Bistrica već i raznih udruga te koji je svakoj osobi u ovoj općini pristupao sa pozitivom i osmjehom – Josipu Hanžeku
  • za osobite uspjehe u unapređivanju djelatnosti vatrogastva nositeljima naslova prvaka Hrvatske, članovi fire combat ekipe poznate kao ”TAJ TEAM” – Lovri Hajdeku i Goranu Mikulcu

Zahvalnicu Općine Zlatar Bistrica za uspješnu suradnju i sudjelovanje u manifestacijama općine dobili su: Dobrovoljno vatrogasno društvo Zlatar Bistrica, Društvo ”Naša djeca”, Zlatar Bistrica, Eko udruga ”Lijepa naša, Zlatar Bistrica, Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Zlatar, Zlatar Bistrica, Hrvatsko planinarsko društvo ”Javor”, KUEU ”KAJ”, Lovačka udruga ”Šljuka” Zlatar Bistrica, Nogometni klub ”Ivančica”, Zlatar Bistrica, Udruga vinogradara, vinara i podrumara Cetin, HGSS Stanica Zlatar Bistrica, ATV Putna, Valentina Klancir.

Nakon zaključenja Svečane sjednice, dobra atmosfera i druženje nastavili su se u Restoranu Purga.