U petak, 22. rujna 2023. godine, desetak djece iz vrtića ZLATNI DANI, iz starije skupine „Malci“, sudjelovalo na dječjim berbarijama u Pregradi, u sklopu manifestacije „Branje grojzdja.“  Bilo je to veselo druženje s puno igre, plesa i zabave. U dječjim igrama, koje su bile podijeljene u nekoliko grupa, sudjelovalo je oko 160 djece iz 16 zagorskih vrtića. Djeca iz našeg vrtića sudjelovala su igrama: „Skapanje krumpira“, „Ljušenje bažulja“, „Belatva kuruze“ te u zajedničkoj igri svih vrtića u traženju skrivenog grozda i zajedničkom plesu. Djeca su uživala u igrama, bodrili jedni druge i dobro se zabavljala. U Pregradu nas je došla podržati i općinska načelnica, gđa. Vesna Mikulec, koja se također uključila u igru i ples.

Općinska načelnica pohvaljuje borbenost i brzinu naših učesnika, a posebno želi da se sljedeće godine nikako ne ponovi slučaj tupog alata (npr. trsnih škara). Naime naš učesnik u ”branju grojzdja” bio je jako razočaran što ”nije našel grozd i  škarije nisu veljale jer su bile tupe”.

Na kraju je Načelnica posebno uživala u završnom plesu tradicionalnog ”Zagorskog cuga” sa svom djecom i onima koji se tako osjećaju.