U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna 4.10.-10.10.2021. sve skupine Dječjeg vrtića ‘Zlatni dani’ provodile su prigodne aktivnosti uz naglasak na moto Dječjeg tjedna „Ljubav djeci prije svega“ te Međunarodnu godinu voća i povrća.

 

Dječji tjedan u skupini „Lavići“

Djeca starije mješovite skupine „Lavići“, zajedno sa svojim odgojiteljicama Beatricom i Marinom, obilježila su Dječji tjedan. Pridružila su se obilježavanju Međunarodne godine voća i povrća izradom voćne salate, a svakodnevnom konzumacijom voća , ali i povrća u našim jelima podižu svijest o važnoj ulozi voća i povrća u prehrani. Svakodnevna igra najbolji je i najzdraviji put razvoja djece, a u igri djeca stvaraju prijateljstva i jačaju međuljudske odnose. I zato „ Ljubav djeci prije svega“

 

 

Dječji tjedan u skupini ,,Malci“

I prošli tjedan je u ,,Malcima“ bilo veselo i radno. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama Ančicom i Ivanom obilježila Dječji tjedan koji je ove godine bio u znaku zdrave prehrane, posebno voća i povrća. Odgojiteljice su s djecom čitale i listale slikovnice i enciklopedije te razgovarale o važnosti zdrave i raznolike prehrane za naš organizam i zdravlje istog. Djeca su iz raznih časopisa izrezivala voće i povrće te izradila plakat zdrave hrane. Razno voće, a između ostalog i jabuke i kruške iz našeg voćnjaka, poslužilo nam je u pripremi voćne salate. Djeca su kroz razne aktivnosti naučila koliko je važno hraniti se zdravo.

,,Neki nešto hoće,   neki nešto neće,

al’ svi hoće voće!

Toplo sunce, sunce milo,

u svaku se voćku skrilo.

U povrtnici svakoj ima nekog lijeka,

onom koji se povrćem hrani,

ne treba ni liječnik ni apoteka!“

 

Dječji tjedan u skupini „Gumbeki“

U vrtićkoj skupini ‘Gumbeki’ djeca su obilježila Dječji tjedan na njima primjeren način. Vođena sloganom ‘Ljubav djeci prije svega’ djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama Valentinom i Mirelom uživala u aktivnostima posvećenim Međunarodnoj godini voća i povrća uz poštivanje različitosti i svestranosti svakog djeteta.

 

Dječji tjedan u skupini „Leptirići“

Jaslička skupina ‘Leptirići’ sa svojim odgojiteljicama Renatom i Lanom uključila se u obilježavanje Dječjeg tjedna njima primjerenim aktivnostima i igrama.