Dječji se tjedan obilježava prvog punog tjedna u listopadu u organizaciji Saveza društava „Naša djeca“. Ustanove koje se bave odgojem i obrazovanjem redovito se uključuju u aktivnosti obilježavanja Dječjeg tjedna.

DND Zlatar Bistrica svojim programom također sudjeluje u obilježavanju dječjeg tjedna!

Cilj manifestacije, čiji je moto “Ljubav djeci prije svega”, je promicanje dječjih prava na različitim razinama, usmjeravanje pozornosti javnosti prema potrebama djece, kao i usmjeriti pozornost javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane edukativne i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu. Važno je pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima cijele zajednice. Cilj je zajedno s djecom doprinijeti razvoju općine, brizi i očuvanju okoliša te različitim aktivnostima i igrama omogućiti djeci da izraze svoje potrebe i da im svi zajedničkim snagama osiguramo zabavnije i kvalitetnije djetinjstvo.

Općinska načelnica, Vesna Mikulec, čestita svima Međunarodni dan djeteta te svim mališanima želi sretno i bezbrižno djetinjstvo uz puno smijeha, radosti i veselja.

Raspored aktivnosti u Dječjem tjednu: