DND Zlatar Bistrica osnovano je 28.03.1996.g. Od 15.11.2004.g. dužnost predsjednice
DND-a preuzima Renata Horvatić. Uz dopredsjednicu Vesnu Pavleković, tajnicu Bigitu Brekalo, blagajnicu Jasnu Kotarski te članice Izvršnog odbora Branke Žigrović, Beatrice Kunić, Jasne Kokot Pelko kao i ostale entuzijaste provodi se niz aktivnosti I radionica koje su postale tradicionalnalne svih ovih godina.
Jesenski dio započeli smo odlaskom u Kumrovec na 7. Likovnu koloniju DND-a KZŽ te organizacijom jesenske radionice za svu zainteresiranu djecu I roditelje. U tom periodu proveli smo i akciju uređenja okoliša i sadnje cvijeća oko prostora Dječjeg vrtića u suradnji sa eko udrugom “Lijepa naša” sa kojom surađujemo tijekom cijele godine.
U sklopu DND-a od 2006. djeluju i Zlatarbistričke mažoretkinje koje su svoje jesenske nastupe započele gostovanjem u Dugom Selu 10.10.2009.g te nastupom u Domu kulture 23.10.2009. na poziv eko udruge “Lijepa naša “. U pripremi je predbožićni takmičarski nastup u Konjščini.
Krajem 2008.g. osnovana je i dramska grupa učenika OŠ Zlatar Bistrica pod vodstvom Beatrice Kunić koja priprema i izvodi predstave za djecu polaznike Dječjeg vrtića.
Sve dosadašnje aktivnosti I radionice provode se u prostorima Dječjeg vrtića na čemu im iskreno zahvaljujem. Budući da DND nema vlastitih financijskih prihoda, zahvaljujemo Općini Zlatar Bistrica na dosadašnjoj,a i budućoj financijskoj potpori.
Predsjednica DND-a Renata Horvatić