Povodom  Međunarodnog dana djeteta, 20. studenog 2013.godine, Načelnik općine Žarko  Miholić ugostio je delegaciju učenika Osnovne škole Zlatar Bistrica i polaznika Dječjeg vrtića “Zlatni dani” iz Zlatar Bistrice. Zajedničko druženje upriličeno je kako bi djeca kao punopravni članovi zajednice u kojoj žive, iznijela svoje želje i stavove o aktualnim problemima s kojima se susreću.

 Dvadeset osnovnoškolaca uz pratnju učiteljica Adreje Jertec i Marije Car iznijeli su svoja razmišljanja i prijedloge  što bi se trebalo učiniti , od kojih izdvajamo :

– postava ležećih policajaca u Lovrečanu i Veleškovcu

– izrada plana Zlatar Bistrice u smislu pomagala u nastavi iz kartografske pismenosti

– uređenje betonskog igrališta kod škole (popravak mreža i ograde)

– uređenje školskog dvorišta

– uređenje biciklističkih staza za siguran promet biciklista

– organizacija barem jednom godišnje ili u sklopu “Zlatarbistričkog proljeća” kino ili kazališne predstave  u Domu kulture za djecu

– oformiti turističku zajednicu

– organizirati Glazbenu školu

– osmisliti prostor za okupljanje mladih radi druženja u slobodno vrijeme.

 

Iako su svi prijedlozi odlični i  veoma ozbiljni,  Načelnik je obećao da će  pokušati riješiti barem dio njih, a posebno one koji su u nadležnosti i mogućnostima Općine.

 Delegacija dječjeg vrtića, osam mališana sa svojim “tetama”  Ančicom Pečatnik i Renatom Horvatić (ujedno i ravnateljicom  vrtića)  su bili pričljiviji od osnovnoškolaca, a njihove želje su vezane, naravno, uz dječji vrtić. Izdvajamo neke od njih:

– postava “pravih” golova da dečki mogu igrati nogomet

– uređenje igrališa – nabava dodatnih ljuljački, penjalica, mostića i sl.

– kupnja igračaka i slikovnica

– također i krpanje rupa na nogostupu da se može voziti bicikl, a poseban naglasak stavljen je na  sadnju trešanja u vrtićkom voćnjaku.

 Vrtićka delegacija uručila je Načelniku izrađenu knjižicu sa crtežima i natpisima o pravima djece, koju su izradile male vrijedne ruke.

Osnovnoškolci su Načelniku uručili sliku Kapele sv.Lovre, autorice Ane Futivić. Ova orginalna slika je poklon za budući Turistički ured u Zlatar Bistrici, a slika je nastala  u sklopu projekta Osnovne škole na temu turističke promocije Zlatar Bistrice.

 

Načelnik je zahvalio svima na odazivu i uz podjelu simboličnih poklona svim sudionicima druženja, obećao  sastanak istog dana slijedeće godine. Slijedeće godine će se razmatrati  realizacija iznijetih prijedloga sa današnjeg druženja,  te   nastaviti suradnja sa najmlađim žiteljima  općine.  

 

 posjet djece 2013 007  DIGITAL CAMERA

 

posjet djece 2013 003  posjet djece 2013 001

 

 

  DIGITAL CAMERA DIGITAL CAMERA