Financiranje prijevoza učenika osnovne škole na relaciji Lipovec-Veleškovec

Prema odredbama Zakona o odgoju i obrazovanju i Državnog Pedagoškog standarda pravo na besplatni prijevoz imaju učenici osnovne škole koji stanuju u naseljima udaljenima 3 i više km (1-4 razred) i naseljima udaljenim 5 i više km (5-8 razred) od škole.

U novoj školskoj godini 2020/2021 broj učenika, polaznika Osnovne škole Zlatar Bistrica, na relaciji Lipovec-Veleškovec povećao se na 14.  S obzirom da je naselje Veleškovec udaljeno manje od 3 km od škole, djeca ne ostvaruju pravo na besplatni prijevoz, a također ga je zbog broja djece temeljem odluke i procjene Ravnateljice Osnovne škole Zlatar Bistrica bilo nemoguće tehnički organizirati školskim kombijem kojim se pokrivaju ostale relacije za učenike.

Načelnik općine g. Žarko Miholić je pokrenuo inicijativu da se osigura i organizira besplatni  prijevoz za učenike s područja naselja Veleškovec. Troškovi prijevoza sufinancirati će se iz Proračuna Općine Zlatar Bistrica a na zahtjev Načelnika općine u sufinanciranje se uključila Krapinsko-zagorska županija.  Općina Zlatar Bistrica sklopila je ugovor o prijevozu djece sa javnim prijevoznikom, tako da je prijevoz organiziran odmah od početka školske godine.

Općina Zlatar Bistrica, Općina prijatelj djece, ovime realizira još jedan novi projekat, a sve radi veće sigurnosti u prometu, lakšeg dolaska u školu i sigurnog povratka kućama, za sretnije i ljepše odrastanje naše djece.

 

 

 

Comments are closed.