Općina Zlatar Bistrica raspisuje Javni poziv za dodjelu javnih priznanja kojim se pozivaju svi zainteresirani potencijalni podnositelji prijedloga da podnesu svoj prijedlog fizičke ili pravne osobe za koju smatraju da je svojim radom doprinijela napretku Općine Zlatar Bistrica te koja je iz tog razloga zaslužila posebno priznanje.

Javna priznanja Općine Zlatar Bistrica mogu se dodijeliti u kategorijama:

  1. Nagrada Općine Zlatar Bistrica – može se dodijeliti fizičkim i pravnim osobama s područja općine Zlatar Bistrica, za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unaprjeđenja djelatnosti, od posebnog značaja za Općinu.
  2. Plaketa Općine Zlatar Bistrica:
  3. a) Plaketa za počasnog građanina Općine Zlatar Bistrica – počasnim građaninom može biti proglašen mještanin općine Zlatar Bistrica, ali i drugi građani Republike Hrvatske i drugih država, koji su osobno i izuzetno doprinijeli napretku Općine ili joj dali izuzetan doprinos.
  4. b) Plaketa Općine Zlatar Bistrica – može se dodijeliti fizičkim i pravnim osobama s područja Općine Zlatar Bistrica za izuzetna ostvarenja i doprinos u kulturnom, sportskom, duhovnom i sveukupnom društvenom životu od posebnog značaja za Općinu.

Jedna osoba može biti predložena za samo jedno od navedenih priznanja.

Prijedlozi se podnose najkasnije do 02.02.2024. do 14:30 sati.

Detaljne upute dostupne su u niže objavljenom Javnom pozivu.