Načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić prihvatio je inicijativu mještana naselja Veleškovec, te je u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova dogovorio postavu fiksnog uređaja za mjerenje brzine kretanja vozila u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

 

Sukladno navedenome, u petak, 23.10.2020. godine postavljena je kamera za nadzor brzine kretanja vozila na državnoj cesti D24 u naselju Veleškovec kod k.br. 27 C. Kamera za nadzor brzine, osim očitovanja registarskih pločica automobila, ima i mogućnost prepoznavanja korištenja mobilnih uređaja i korištenje sigurnosnih pojaseva.

 

Cilj ovog projekta je povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, a posebice pješaka kao najranjivije skupine sudionika u prometu, te se je Općina Zlatar Bistrica obvezala snositi troškove nabave kućišta za kameru, nosača i pripadajuće opreme za smještaj stacionarnog radarskog uređaja za mjerenje brzine vozila, a Policijska uprava Krapinsko-zagorske županije opremanje stacionarnom kamerom.

 

Comments are closed.