U četvrtak , 19.05.2022. djeca starije vrtićke skupine ” Lavići” i djeca polaznici programa predškole, bili su u posjeti policijskoj postaji Zlatar Bistrica. Za sigurnije pješačenje od vrtića do postaje, osim odgojiteljica pobrinuli su se policijska djelatnica i policijski djelatnik koji su nam bili u pratnji. U postaji su nas dočekali djelatnici na čelu s načelnikom Mariom Duktajem, koji je djeci zaželio dobrodošlicu. Djeca su mu u znak pažnje za prvi dolazak poklonila sliku koju su sama izradila.

Djelatnici su djeci objasnili što se sve može obaviti u postaji – od izdavanja osobnih iskaznica, vozačkih dozvola, nadzora oružja… Nažalost, “pravi zatvor ” nisu vidjeli jer se obnavlja, ali zbog prevelikog uzbuđenja posjeta policijskoj postaji i brojnih “policajaca”, on je pao u zaborav.

Djeca su druženje uz sokove i slatkiše nastavila uz razgovor što u vrtiću rade, a na pitanje bili tko htio biti policajac, bilo je nekoliko dignutih ručica.

Obilazak i druženje završili smo razgledavanjem policijskog auta uz zvuk raznih sirena. Siguran povratak u vrtić, naravno, bio je uz pratnju policijskih djelatnika.