U utorak 14.06.2022.godine, djeca starije vrtićke skupine “Lavići” sa svojim odgajateljicama Beatricom i Ivanom, posjetila su ZOO Ervenik.

Vlasnik Josip Hunjak proveo je djecu po svojem imanju, čiji je svaki kutak mamio dječju pažnju i zanimanje. Djeca su bila oduševljena pticama raznih vrsta koje ne susreću u svom okruženju, a prednjačio je paun raširenog repa. U dijelu nastambi gdje se nalaze patuljaste koze, jeleni i vijetnamska svinja, djeca su imala mogućnost hranjenja životinja. Prvobitna uplašenost životinja polako je popuštala tako da su djeca mogla nahraniti koze iz ruku i pomilovati malo lane.

Ostatak vremena djeca su provela u igri i razgledavanju okoliša. Vrijeme od dva sata brzo je prošlo i trebalo se vratiti u vrtić. Za siguran put od vrtića do ZOO-a i povratak, pobrinuli su se vozači kombija Benjamin i Stjepan.

Veliko hvala ravnateljici škole Jasni Kokot Pelko i predsjedniku DVD-a Draženu Mikulcu koji su nam izašli u susret za prijevoz djece te vlasniku ZOO Ervenik Josipu Hunjaku koji nas je ugostio i proveo imanjem.