Forum za slobodu odgoja zajedno s Društvom za oblikovanje održivog razvoja, te Focusom-društvo za sonaraven razvoj raspisalo je ove godine Natječaj pod nazivom „Nabaci ideju za bolju atmosferu“ na koji se je prijavio Dječji vrtić „Zlatni dani“ Zlatar Bistrica.

Djeca starije vrtićke skupine „Zečići“ pod vodstvom odgojiteljice Andreje Borgudan Misirača i Marine Klarić izradila su stari mlin od drvenih daščica. Svojim trudom i zaslugom u izradi tog mlina istakla su se trojica dječaka Martin Vuković, Nikola Rozić i Matej Futivić koja su 28. studenog 2014. godine zajedno sa svojim odgojiteljicama i roditeljima sudjelovala na dodjeli nagrada u Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu.                  

Od 190 prijavljenih radova njihov rad je nagrađen kao vrlo orginalan i zapažen. Ovim radom djeca starije skupine poručila su da je energija vode jedan od značajnih i obnovljivih izvora energije, ali isto tako da je voda i prije bila vrlo važan energent u što su se i sama djeca uvjerila jer je napravljeni mlin funkcionalan.

Cjelokupni događaj doprinio je osjećaju ponosa i sreće djece cijele skupine, a posebno dječacima koji su zaslužni za dobivanje nagrade.

IMG_5028 IMG_4991 IMG_5011 IMG_5019