Nabava opreme za mrtvačnicu u Lovrečanu i komunalne opreme

Općina Zlatar Bistrica dobila je od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Odluku o sufinanciranju projekta po Javnom pozivu za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. god.

Navedenom Odlukom Općini je odobreno 20.000,00 kn te su u postupku nabava komunalne opreme i opreme za mrtvačnicu u Lovrečanu sklopljeni Ugovori o nabavi robe s tvrtkom ”Mikromotor” iz Zlatara za nabavu komunalne opreme koja je isporučena 22.09.2022. godine i s tvrtkom Senta d.o.o.iz Križevaca za nabavu opreme za mrtvačnicu čija se isporuka očekuje do početka studenog ove godine.

Općina je nabavi komunalne opreme pristupila zbog dotrajalosti ili nedostatka postojeće opreme, a nabavila je traktorsku kosilicu, dvije motorne kose i jednu motornu pilu koje će uvelike olakšati održavanje okoliša groblja i drugih naših zelenih površina. Vrijednost nabave iznosi 40.937,85 kn.

Zbog dotrajalosti ili nedostatka opreme u mrtvačnici u Lovrečanu Općina je nabavila dva odra, kolica za prijevoz lijesa, stalke za vijence, električne trostruke svijećnjake i škropilnik na stalku koji će omogućiti da posljednji ispraćaj naših mještana bude primjeren i dostojanstven. Vrijednost nabave iznosi 36.937,50 kn.