Obavještavaju se korisnici usluga Dječjeg vrtića “Zlatni dani” Zlatar Bistrica da će u skladu s najavom Vlade RH, Stožera civilne zaštite RH i HZJZ o omogućavanju rada (u 3. fazi popuštanja mjera u svezi suzbijanja epidemije COVID-19)  Dječji vrtić „Zlatni dani“ Zlatar Bistrica početi sa radom 11. svibnja 2020. godine.

Korisnici koji imaju potrebu koristiti usluge  Dječjeg vrtića „Zlatni dani“ Zlatar Bistrica obvezni su dostaviti  potpisanu Izjavu o polasku djeteta u Vrtić, kako bi se utvrdio broj djece koja će krenuti u Vrtić i za koje se može osigurati zbrinjavanje sukladno Uputama. Potpisane  Izjave potrebno je  dostaviti  najkasnije  do  7.svibnja 2020.godine (četvrtak) do 12,00 sati  na e-mail adresu djecji.vrtic@zlatar-bistrica.hr 

            Molimo da pažljivo pročitate Upute  propisane od strane HZJZ po kojima će se organizirati rad u predškolskim ustanovama:

            “Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu”

Prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Dječji vrtić mogu ići djeca kada:

  1. oba roditelja su zaposlena i nema mogućnosti zbrinjavanja u vrijeme dok su na poslu, te imaju poziv Poslodavca o radnoj obvezi počevši najkasnije 11.svibnja 2020. godine
  2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencije, veća tjelesna / motorička oštećenja)
  3. niti jedan od ukućana s kojim dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencije, veća tjelesna / motorička oštećenja)
  4. niti jedan od ukućana s kojim dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili u karanteni i nisu u povećanom riziku da se zaraze virusom Covid-19
  5. dijete nema povišenu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja, kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

 

            U slučaju da dijete ispunjava gore navedene uvjete i roditelji ga namjeravaju dovesti u Vrtić, oba roditelja moraju POTPISATI  IZJAVU kojom jamče da su svi gore navedeni uvjeti ispunjeni  i da se dijete može uključiti u Dječji vrtić.

          Molimo sve roditelje da prate web stranicu Općine Zlatar Bistrica na kojoj će biti sve obavijesti i daljnje upute vezane za organizaciju rada i prihvata djece u Dječji vrtić    “Zlatni dani” koji će biti drugačiji i prilagođen u potpunosti Uputama HZJZ.

Hvala na suradnji i razumijevanju.

                                                                                   DJEČJI VRTIĆ „ZLATNI DANI”

IZJAVA-RODITELJA-covid-19

Comments are closed.