22.travnja 2021.godine, Dječji vrtić “Zlatni dani” , uz obilježavanje Dana planeta  Zemlje, proslavio je  i  svoj dan – Dan vrtića.

Himna Vrtića orila se cijeli tjedan, izrađivali su se plakati povodom Dana vrtića i Dana planeta  Zemlje, proljetni vjenčići koji su djevojčicama poslužili kao ukras za kosu kao i niz drugih aktivnosti koje su razveselile naše mališane, a osmislile njihove odgojiteljice. Zajedno s djecom , kroz ekološke aktivnosti, poticali smo  djecu na  pravilno sortiranje otpada, recikliranje i čuvanje naše prirode, a time i čitavog planeta Zemlje.

Zbog epidemiološke situacije, ove godine Dan vrtića obilježili smo interno, na vanjskom prostoru našeg Vrtića . Uoči Dana vrtića, u srijedu, 21.travnja 2021.godine, odgojiteljice Mirjana, Marina i Lana pripremile su i izvele lutkarsku predstavu djeci poznate i omiljene priče “Neposlušno mače”  kojoj je prisustvovao i Načelnik Općine. Nakon predstave, pjesma i ples odzvanjali su iz vrtićkog  dvorišta.

Dan vrtića i Dan planeta  Zemlje, 22.travanj 2021.godine, obilježili smo sportskim aktivnostima na otvorenom – djeca starije i srednje skupine sudjelovala su u natjecateljskim igrama – skakanje u vrećama, hodanje na štulama, kotrljanje lopte, gađanje lopticama u zadani cilj, utrka traktorom, …a najmlađi igrama na spravama našeg dvorišta.

Dvodnevnu proslavu Dana vrtića starija skupina završila je nogometnom utakmicom i potezanjem užeta djevojčica protiv dječaka koja je završila, na oduševljenje svih, neriješeno.