Dječji vrtić „Zlatni dani“  uključen je u Međunarodni program Ekoškola od 09.06.2010., a status Ekoškole prvi puta je stekao 13.05.2011.godine. Nacionalni koordinator Ekoškola u RH je Udruga Lijepa naša iz Zagreba. Ponosni smo i radosni jer smo ove godine stekli ZLATNI STATUS za 10 godina uspješne provedbe programa u koji su uključena sva djeca i djelatnici Vrtića.  U desetogodišnjem radu  kao ekokoordinatorice našeg Vrtića za provedbu programa  sudjelovale su odgojiteljice Renata (Ravnateljica Vrtića), Beatrica i Ivana, a u protekle dvije godine odgojiteljica Mirjana.

Svečanost podizanje Zelene zastave održana je 10.06.2021. na dvorištu Vrtića uz prigodan program starije mješovite skupine „Mačići“.

Svečanosti je prisustvovala i  načelnica Općine Zlatar Bistrica Vesna Mikulec sa svojim suradnikom Tomislavom Tukačem.  Djecu su počastili  košarama punim  voća i slatkog iznenađenja,  a djeca su im zahvalila prigodnim poklonima koji su sami izradili –  licitarskim srcem i mirisnim vrećicama lavande.