Održana 2. sjednica Općinskog vijeća

Druga sjednica Općinskog vijeća Općine Zlatar Bistrica održana je u četvrtak 16.rujna 2021.godine.

Na sjednici je usvojen Polugodišnji izvještaj o ostvarenju Proračuna za 2021.godinu, te donijeta 1.Izmjena Proračuna za 2021.godinu sa pratećim programima. Izmjena proračuna odnosi se na poravnanje stavki prema predviđenim troškovima do kraja godine, te povećanje stavki koje nisu bile planirane u dostatnom iznosu, a odnose se na rashode za radove na školskoj sportskoj dvorani i povrat kredita.

Također je donesen i Provedbeni plan unaprjeđenja zaštite od požara za 2021.godinu. Usvojeni su financijski izvještaji DVD-a Zlatar Bistrica i Zagorske javne vatrogasne postrojbe za 2020.godinu, te dana suglasnost na izmjene Statuta Zagorske javne vatrogasne postrojbe.

Na sjednici je donijeta  odluka da se neće isplaćivati naknade za rad predsjednice Općinskog vijeća kao ni  članovima vijeća za sudjelovanje na sjednicama i u radu komisija, s ciljem da se sredstva preusmjere  u projekte potrebne Općini Zlatar Bistrica, kao doprinos razvoju općine.

Na kraju se raspravljalo o tekućim problemima mještana a najviše o održavanju komunalne infrastrukture na području općine.

Usvojeni akti objavljeni su pod   – Zlatar Bistrica – Sjednice općinskog vijeća,  skraćeni zapisnik možete pogledati OVDJE 

Comments are closed.