3. izložba dječjih radova SIGURNO U PROMETU nakon dvije godine ponovno se održala u ponedjeljak 05. veljače 2024. godine u Školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole u Zlatar Bistrici, a prisutni su bili predstavnici Krapinsko-zagorske županije, rukovoditelji Policijske uprave Krapinsko-zagorske županije, svi čelnici lokalnih jedinica s čijih područja gravitiraju škole i vrtići, predstavnici škola i dječjih vrtića, predstavnici auto škola, predstavnici Hrvatskih i Županijskih cesta, djeca koja su izradila radove i ostali posjetitelji.

Cilj izložbe je podizanje svijesti na nužnost poštivanja prometnih propisa posebice vezano za zaštitu djece kao najranjivije skupine u prometu.

Nagrade za najbolji rad dodjeljivale su se na temelju ocjene komisije i to u dvije kategorije, odnosno u kategoriji osnovne škole i kategoriji dječjeg vrtića.  Za najbolja tri rada u svakoj kategoriji pripremljene su i vrijedne nagrade pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, a i Općina Zlatar Bistrica pripremila je prigodne pakete.

U kategoriji dječjih vrtića, prvu nagradu primio je Obrt za čuvanje djece “Nina” Vinipotok, drugu Obrt za čuvanje djece “Žabica” Marija Bistrica, a treću DV Miholjček Mihovljan.

U kategoriji osnovnih škola, prvu je nagradu osvojila OŠ Marija Bistrica, drugu OŠ Donja Stubica, a treću PŠ Martinščina.

Vesna Mikulec, načelnica Općine Zlatar Bistrica naglasila je da je cilj ove izložbe da se ukaže na važnost poštivanja prometnih znakova i propisa, počevši od najranije dječje dobi. Kroz likovni i literarni izričaj djece vidljivo je koliko djeca znaju o prometu te kako oni gledaju na sigurnost u prometu. Načelnica ističe da joj je već samim stupanjem na dužnost općinske načelnice sigurnost djece bila prioritet.  Ukazuje da je problem broj jedan bio upravo taj što je zlatarbistrička osnovna škola smještena uz najprometniju ulicu, međutim uz dobru suradnju s Policijskom postajom Zlatar Bistrica i taj problem je riješen.

Mario Duktaj, načelnik Policijske postaje Zlatar Bistrica, pohvalio je Općinu i djecu. Oni kroz svoje stvaralaštvo izražavaju svoje probleme u prometu, sugestije i prijedloge, ali i kritike. Hvala svoj djeci što su se izrazili i hvala im na njihovim radovima u ime Policijske postaje Zlatar Bistrica.

U ime Krapinsko zagorske županije okupljenima se obratila Sandra Mičin, istaknuvši kako u Županiji imaju Odbor za promet u čijem je interesu da u ovu akciju budu uključene sve škole i vrtići.