Tradicionalno vozočašće konjskih zaprega i jahača u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke održano je po 21. puta u nedjelju, 20. kolovoza 2023 godine.

Okupljanje je započelo u ranim jutarnjim satima kod željezničke stanice u Zlatar Bistrici, gdje ih je dočekala općinska načelnica  Vesna Mikulec te udruga Lijepa naša Zlatar Bistrica i Udruga umirovljenika Zlatar Bistrica koje su sve sudionike počastile klipićima i vodom. Nakon okrijepe vozočasnici su krenuli prema marijabistričkom svetištu, kao što se to činilo i prije stotinjak godina.

Uz devedesetak zaprega i dvjestotinjak jahača koji su stigli iz čitave Hrvatske, Mađarske, Austrije i Slovenije, na vozočašću je bio i župan Željko Kolar, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Žarko Tušek, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, državni tajnik Zdravko Tušek i načelnica Općine Zlatar Bistrica Vesna Mikulec. U Mariji Bistrici sve ih je dočekao načelnik Josip Milički uz podršku Zlatarbistričkih mažoretkinja.

Općinska načelnica Vesna Mikulec zahvaljuje zalatarbističkim udrugama, Zlatarbistričkim mažoretkinjama i Policijskoj postaji Zlatar Bistrica na njihovom angažmanu i podršci ovog prekrasnog događanja.