Potpis ugovora za sufinanciranje prijevoza učenika

U ponedjeljak 13.09.2021.godine načelnica Vesna Mikulec potpisala je ugovore o sufinanciranju prijevoza za učenike srednjih škola. Prijevoz učenika s područja Općine Zlatar Bistrica koji pohađaju srednju školu vrše prijevoznici DIV 4 d.o.o., Domi-prijevoz, vl. Zdravko Domitran i Prijevoz Čižmek, vl. Zdravko Čižmek. Za prijevoz učenika srednjih škola također će se zaključiti ugovor i sa Hrvatskim željeznicama – Putnički prijevoz.

Prijevoz učenika sufinancira se iz državnog, županijskog i općinskog proračuna, time da je Općina Zlatar Bistrica preuzela sufinanciranje i roditeljskog udjela u cijeni, čime je prijevoz za sve srednjoškolce besplatan.

Na relaciji Lovrečan-Zlatar, prijevoz učenika srednjih škola pokriva Općina Zlatar Bistrica u cijelosti, s obzirom da je udaljenost od mjesta stanovanja do škole premala da bi ušla u kriterije za sufinanciranje od strane države i županije.

Također je potpisan Ugovor o prijevozu učenika Osnovne škole Zlatar Bistrica iz naselja Lipovec, Veleškovec i Lovrečan sa prijevoznikom Domi-prijevoz vl. Zdravko Domitran.

 

Comments are closed.