Prometna kultura u prvom razredu

U ponedjeljak 20. rujna 2021. godine učenike 1. razreda OŠ Zlatar Bistrica posjetili su prometni policajci gospodin Davor i gospođa Tajana iz PP Zlatar Bistrica. Na školskom dvorištu održali su im predavanje o ponašanju u prometu te zajedno s njima krenuli u šetnju mjestom. Putem su uočili prometne znakove i naučili kako pravilno prelaziti cestu. Kod općinske zgrade učenike je dočekalo slatko iznenađenje. Načelnica Općine Zlatar Bistrica gospođa Vesna Mikulec i predsjednica Općinskog vijeća gospođa Nataša Krajačić pozdravile su ih i  počastile sladoledom i bombonima. U dvorištu policijske postaje prvašiće je pozdravio načelnik gospodin Mario Duktaj i pokazao im policijska vozila te ih savjetovao da budu oprezni u prometu.

Autor: Snježana Kovačević, 21. 9. 2021.

Izvor: http://www.os-zlatar-bistrica.skole.hr/

 

Načelnica Vesna Mikulec pohvalila je učenike i učiteljicu koja im je malo pomogla oko savladanog gradiva kojeg su naučili vezano uz sigurnost u prometu, te raspravljala sa učenicima primjereno njihovoj dobi o ustroju škole kao i općine.

Ovo je hvalevrijedan projekat u suradnji sa Policijskom postajom Zlatar Bistrica, jer se na taj način učenici najlakše uče  povezujući teoriju i praksu o najvažnijim stvarima vezanim uz njihovu sigurnost i građanski odgoj.

Učenici su načelnici uručili poklon. Načelnica se zahvaljuje na, kako je rekla “jednom od najljepših poklona kojeg je dobila u svojem mandatu” budući da se radi o pravom malom umjetničkom djelu učenice iz njihovog razreda.

   

   

Comments are closed.