Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije iz Zlatara  nositelj je projekta „Stariji nisu sami“ kojeg financira Ministarstvo  rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, u sklopu kojeg se vrši prijevoz osoba s invaliditetom i starije životne dobi iznad 60 godina s područja grada Zlatara i okolnih jedinica lokalne samouprave. Partner u projektu je udruga Kućna pomoć Lobor.

Prijevoz se najčešće vrši za potrebe odlaska liječniku, te do banke, pošte, FINE, općinskog suda i u svrhu nabave osnovnih životnih potrepština.

Zbog dotrajalosti postojećeg vozila za prijevoz, udruga je zaključila Sporazum o sufinanciranju nabave vozila za potrebe prijevoza osoba s invaliditetom, kojim su se u sufinanciranje uključile Krapinsko-zagorska županija i grad Zlatar sa iznosom od 50.000,00 kn svaki, te Općine Hraščina, Konjščina, Lobor, Mače, Mihovljan i Zlatar Bistrica za učešćem od 8.743,11 kn svaka.

Provedba ovog hvalevrijednog programa zasigurno je od velike pomoći, kako osobama s invaliditetom tako i osobama starije životne dobi koja nemaju mogućnosti za organizaciju vlastitog prijevoza.