U srijedu, 6. prosinca 2023. godine djecu u Dječjem vrtiću ZLATNI DANI posjetio je Sveti Nikola na svojim saonicama. Ove je godine sa sobom poveo vesele pomagače na kvadovima. Djeca su ga dočekala s uzbuđenjem i veseljem, a danima prije pripremala su se za njegov dolazak pisanjem pisama, čišćenjem čizmica i dobrim djelima. Općinska načelnica Vesna Mikulec i Općina Zlatar Bistrica osigurali su poklone za svu djecu polaznike vrtića i predškole – adventski kalendar i slikovnicu (našlo se tu prekrasnih priča: Ivica i Marica, Crvenkapica, Trnoružica, Vuk i sedam kozlića, Zlatokosa, Mačak u čizmama i Orašar). Djecu je posebno razveselilo što im je poklon dao baš Sveti Nikola. Moto mrazovi i Sveti Nikola nisu zaboravili ni na odgojiteljice kojima su darovali vrećicu slatkiša. Djecu je darivala i obitelj Balić, vrećom punom raznovrsnih poklona.

Djeca su Svetom Nikoli poklonila pjesmu „Sveti Niko svijetom šeta” koju su uz pratnju odgojiteljice Renate na harmonici i uz pomoć ostalih odgojiteljica, veselo otpjevala.
Na kraju, zajedničkom fotografijom, mahanjem i pozdravima otpratili su Svetog Nikolu koji je žurio dalje k drugoj dobroj dječici.