U novu predškolsku i školsku godinu

Poštovani roditelji i draga djeco!

Pred nama je nova školska i pedagoška godina.

Najmlađim generacijama koje su krenule u Dječji vrtić „Zlatni dani“  želim puno  radosti i veselja, da u igri i druženju provedu mnogo sretnih dana, a roditeljima zadovoljstvo u bezbrižnom odrastanju njihovih mališana.

Svim polaznicima Osnovne škole Zlatar Bistrica želim puno uspjeha u učenju  i radu, da usvoje pregršt znanja i vještina, steknu brojna prijateljstva i lijepe, nezaboravne uspomene iz školskih klupa.

I našim srednjoškolcima i studentima također želim puno uspjeha u učenju i radu, da uz nova znanja stvaraju puteve za sretnu i uspješnu budućnost. I svoju, i svih nas.

Općina Zlatar Bistrica svojim programima namijenjenima djeci i mladima financijski podupire sve uzraste djece – od sufinanciranja boravka djece u dječjem vrtiću do stipendiranja učenika srednjih škola i studenata:

  • Za polaznike osnovne škole Općina je nabavila sve udžbenike i radne materijale. Nabavu radnog materijala sufinancira Krapinsko-zagorska županija.
  • Iz Proračuna općine posebno će se financirati nastava engleskog jezika od 1. do 3. razreda, na način da se podmiruje plaća učitelja te nabava udžbenika i radnih bilježnica.
  • Za učenike s područja naselja Lipovec, Veleškovec i Lovrečan financirat će se prijevoz u školu.
  • Općina također financira troškove školske kuhinje u osnovnoj školi. Tijekom cijelog mjeseca rujna roditelji će moći podnositi zahtjeve za financiranje troškova školske kuhinje.
  • Za učenike srednjih škola prijevoz je u cijelosti pokriven financiranjem iz državnog, županijskoj i općinskog proračuna. Roditeljski udio u troškovima prijevoza i ove godine će preuzeti Općina Zlatar Bistrica. Za učenike iz naselja Lovrečan, koji ne ostvaruju pravo na prijevoz do srednje škole Zlatar zbog premale udaljenosti između škole i mjesta stanovanja, organizirat će se prijevoz koji će u cijelosti financirati Općina Zlatar Bistrica. Tijekom rujna srednjoškolci će moći podnijeti zahtjev za pomoć u nabavi udžbenika kao i proteklih godina.
  • Natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola i studentima bit će raspisan tijekom rujna i listopada i objavljen na web-stranici Općine.

U nadi da smo navedenim programima i potporama svim školarcima osigurali lakši i sigurniji dolazak i odlazak na nastavu, a roditeljima pomogli u podmirenju troškova školovanja djece, još jednom i od srca želim svima puno uspjeha u učenju i radu te obilje sretnih trenutaka i lijepih uspomena iz predškolskih i školskih dana,

 

vaša načelnica Vesna Mikulec

Comments are closed.