Ugovoren početak gradnje sustava odvodnje na području Općine Zlatar Bistrica

 

Načelnik općine g. Žarko Miholić ugovorio je 02.07.2020.godine na završnom sastanku početak i dinamiku radova na izgradnji sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda Aglomeracije, investitora Zagorski vodovod d.o.o. Zabok i glavnog izvođača radova, poduzeća CGP d.d. Novo Mesto, Riko d.o.o. Ljubljana i Niskogradnja Hren d.o.o. Donja Stubica.

Ukupna investicija u izgradnju kolektora Faze I i Faze II Aglomeracije na području Općine Zlatar Bistrica iznosi cca 18 milijuna kuna.

Izgradnjom cca 11 100 m sekundarne odvodnje riješiti će se pitanje fekalne odvodnje na području Općine Zlatar Bistrica.

Osim sekundarne unutarnje mreže pripadajućih naselja, biti će riješena  također i cjelokupna odvodnja uz državne ceste D24 u smjeru Lovrečana i Lipovca i  D 29 prema gradu Zlataru.  U sklopu izgradnje sustava odvodnje izvršiti će se rekonstrukcija i izgradnja u punom profilu Krapinske ulice sa pješačkom stazom.

Obzirom da će se u dijelovima naselja infrastruktura odvodnje polagati kroz lokalne prometnice, obveza je izvođača radova da po završetku cjelokupne faze izgradnje izvrši presvlačenje u cjelokupnoj dužini i širini prometnice novim asfaltnim slojem.

Početak radova ugovoren je za jesen ove godine, a završetak 2022.godine. Sredstva su osigurana u 100 %-tnom iznosu  i to iz projekata EU, uz sufinanciranje iz  Državnog proračuna, Hrvatskih voda i  Zagorskog vodovoda Zabok.

Ovom investicijom Općina Zlatar Bistrica postat će ujesen ove godine veliko gradilište, a  ukupan investicijski ciklus trenutno ugovoren i angažiran na području Općine Zlatar Bistrica će premašiti iznos od 60 milijuna kuna ulaganja u cjelokupnu infrastrukturu.

 

 

Comments are closed.