Zlatarbistričke mažoretkinje sudjelovale su na MWF XVII.Europskom prvenstvu mažoretkinja održanom 22.-26.06.2022. u Zadru. Na natjecanju u organizaciji Majorette Sport World federacije i Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske sudjelovalo je ukupno više od 4000 mažoretkinja iz 14 zemalja Europe.

Zlatarbistričke mažoretkinje natjecale su se u ukupno 15 kategorija u uzrastima kadeta, juniora i seniora te ostvarile svoje dosad najbolje rezultate na MWF europskim prvenstvima postavši europske prvakinje u kategoriji duo pom-pon juniori te II. europske viceprvakinje u kategorijama defile pom-pon kadeti i klasična mažoretkinja štap juniori. Uz osvojene medalje, u još tri kategorije osvojile su priznanja za najboljih šest timova:  u kategoriji defile pom-pon juniori osvojile su diplomu za osvojeno 4.mjesto, u kategoriji mini formacija mix seniori diplomu za osvojeno 5.mjesto, a u kategoriji defile pom-pon seniori 6.mjesto.

Najveći uspjeh ostvarile su juniorke Lana Dlesk i Anja Krivak svojim duom u juniorskoj pom-pon kategoriji gdje su sjajnom izvedbom djevojke osvojile prvo mjesto i titulu europskih prvakinja u konkurenciji od ukupno 17 timova.

Trenerice Laura Čehulić, Marcela Čehulić i Mirela Horvatić presretne su i ponosne na svoje djevojčice koje su sjajnim izvedbama prezentirale svoj trud i rad kroz cijelu sezonu te predstavljale svoj tim, mjesto i Savez u najboljem izdanju.

Sve Zlatice zahvaljuju svim roditeljima, rodbini, prijateljima i pratiteljima na neizmjernoj podršci i navijanju kroz svih pet dana natjecanja, a posebno na prekrasnom dočeku kojeg su pripremili za svoje Zlatarbistričke prvakinje!

Više fotografija možete pogledati na Facebook i Instagram stranicama Zlatarbistričkih mažoretkinja!

Rezultati po kategorijama:

1.mjesto DUO pom-pon juniori- Lana Dlesk i Anja Krivak 3.mjesto DEFILE pom-pon kadeti 3.mjesto KLASIČNA MAŽORETKINJA štap 4.mjesto DEFILE pom-pon juniori 5.mjesto MINI MIX seniori 6.mjesto DEFILE pom-pon seniori 7.mjesto MINI pom-pon kadeti 9.mjesto VELIKA FORMACIJA MIX seniori 10.mjesto MINI MIX juniori 11.mjesto MINI POM-PON juniori 11.mjesto VELIKA FORMACIJA POM-PON juniori 12.mjesto TRIO POM-PON seniori Dorotea Borić, Tamara Čarap i Laura Čehulić 12.mjesto MINI POM-PON seniori 13.mjesto MINI ŠTAP juniori 15.mjesto SOLO pom-pon juniori Lana Dlesk