41. Državno prvenstvo
U subotu, 17.2.2024., Zlatice su se natjecale na 41. Državnom prvenstvu u Velikoj Gorici te se vratile u Zlatar Bistricu kao JEDANAESTOSTRUKE DRŽAVNE PRVAKINJE, TROSTRUKE DRŽAVNE I. VICEPRVAKINJE I DRŽAVNE II. VICEPRVAKINJE!
Zlatarbistričke mažoretkinje dobile su i plaketu za doprinos u radu saveza te posebnu plaketu za izuzetan napredak i rezultate na međunarodnij razini!
Osim natjecateljskih koreografija, Zlatice su povodom 20. obljetnice SMPTH-a pripremile zajedničku koreografiju za revijalan dio natjecanja koju su otplesale po završetku natjecateljskog programa. Sudjelovalo je 45 Zlatica te su svojom koreografijom zaslužile velik pljesak i divljenje cijele dvorane!
Natjecanje na kojem se natjecalo 23 tima i preko 700 natjecateljica s ukupno 325 otplesanih koreografija počelo je u 9 sati ujutro, a završilo 13 sati kasnije u 22 sata navečer. Iako je cijeli dan bio dug i naporan, Zlatice su se natjecale s 19 koreografija te s njih 16 stajale na postolju.
Najmlađe Zlatice iz dječje formacije osvojile su 2 ZLATNE medalje u solo pompon i mini pompon kategoriji te SREBRNU medalju u duo pompon kategoriji.
Kadetkinje su osvojile medalje u svim kategorijama; 2 SREBRNE medalje u solo pompon i mini mix kategoriji te BRONČANU medalju u duo pompon kategoriji.
Juniorke su osvojile ZLATO i titule državnih prvakinja u svim kategorijama u kojima su se natjecale: solo pompon, solo twirling acrobatic baton, trio pompon, mini pompon i mini mix.
Seniorke su bile ZLATNE u solo pompon, duo pompon, mini pompon i mini mix kategoriji te osvojile BRONCU u mini štap kategoriji.
Ovo su ujedno bile i kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Češkoj za kadetkinje, juniorke i seniorke te smo se kvalificirale s ukupno 13 koreografija!
Zlatice nastavljaju s pripremama da drugi dio kvalifikacija, 42. Državni turnir u Zadru koji će se održati u travnju, a prije toga natjecat će se i na internacionalnom natjecanju Golden Heart u Petrinji u ožujku!

Nastup Zlatica: video