U subotu, 20.4.2024., Zlatice su se natjecale na 42. Državnom prvenstvu u Zadru te se vratile u Zlatar Bistricu s 11 ZLATA, 2 SREBRA i 2 BRONCE te kao ČETVEROSTRUKE DRŽAVNE PRVAKINJE I DRŽAVNE I. VICEPRVAKINJE! Na Višnjiku se natjecalo preko tisuću mažoretkinja iz 26 timova s ukupno 250 koreografija. Bio je ovo još jedan dug, ali veseo dan kvalifikacija za Europsko prvenstvo za Zlatice koje su se natjecale s 5 koreografija na Državnom prvenstvu i 11 koreografija na Grand prixu te s njih 15 stajale na postolju.

Nakon ovog prvenstva, Zlatice nose čak 15 titula državnih prvakinja te 6 titula državnih prvih i drugih doprvakinja!

Zlatice su bile ZLATNE te osvojile titule državnih prvakinja u defile pompon kategoriji u sva tri uzrasta, kadetskom, juniorskom i seniorskom. Seniorke su bile ZLATNE i u kategoriji velika formacija pompon te time postale državne prvakinje, a juniorke su u istoj kategoriji bile SREBRNE te odnijele kući titulu državnih I. viceprvakinja. Ovo su ujedno bile i kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Češkoj za kadetkinje, juniorke i seniorke te smo se kvalificirale sa svih 5 koreografija!

U sklopu Državnog prvenstva, održao se i internacionalni Grand prix na kojem smo se natjecale s 11 koreografija. Najmlađa Zlatica iz dječje formacije Iva Pisk osvojila je ZLATNU medalju u solo pompon kategoriji. Kadetkinje su osvojile ZLATNU u mini mix kategoriji te 2 BRONČANE medalje u solo i duo pompon kategoriji.

Juniorke su osvojile ZLATNE medalj u solo pompon, solo twirling acrobatic baton, trio pompon i mini pompon kategorijama.

Seniorke su bile ZLATNE u mini pompon kategorije i srebrne u solo twirling acrobatic baton kategoriji. U kategoriji solo štap Larisa je osvojila 4.mjesto.

Rezultati:

DRŽAVNO PRVENSTVO:

1.mjesto DEFILE POMPON KADETKINJE

1.mjesto DEFILE POMPON JUNIORKE

1.mjesto DEFILE POMPON SENIORKE

1.mjesto VELIKA FORMACIJA POMPON SENIORKE

2.mjesto VELIKA FORMACIJA POMPON JUNIORKE

 

GRAND PRIX:

1.mjesto SOLO PP DJECA, Iva Pisk

1.mjesto SOLO PP JUNIOR, Viktoria Ozimec 1.mjesto TRIO PP JUNIORKE, Jelenčić/Margetić/Ozimec

1.mjesto MINI PP JUNIORKE

1.mjesto MINI PP SENIORKE

1.mjesto SOLO TWIRLING ACROBATIC BATON JUNIOR, Dora Jelenčić

1.mjesto MINI MIX KADETKINJE

2.mjesto SOLO TWIRLING ACROBATIC BATON SENIOR, Ana Šalković

3.mjesto DUO PP KADETKINJE, Martinec/Zdešić

3.mjesto SOLO PP KADET, Klara Buden 4.mjesto SOLO ŠTAP SENIOR, Larisa Pavlović

Za manje od dva tjedna, u subotu, 4.5.2024., Zlatice imaju svoju šestu po redu Večer Zlatarbistričkih mažoretkinjama, na kojoj će izvesti sve natjecateljske koreografije iz ove sezone, kao i nekoliko dodatnih koreografija! Sve vas pozivaju da im se pridružite i uživate u njihovom plesu.

Nakon toga nastavljaju s pripremama za Europsko prvenstvo u Češkoj na kojem se natječu s ukupno 18 koreografija, kao i za mnoge druge aktivnosti i nastupe koji ih čekaju!